Noobs from Proland

The Maelstrom EU
Teraz jest 23 wrz 2017, o 21:55



Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 kwi 2012, o 12:55 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 mar 2009, o 10:25
Posty: 422
Lokalizacja: Mława
WoW Postacie: Boronion-tank
Blaithin-healer
Offline

Kurz to się i do zamkniętego dostanie:p

Ja chyba spróbuje tej wersji radiatora za 79zł + 2dodatkowe wiatraki 12cm na bok i górę i zamknę pudło na cztery spusty:p Teoretycznie jest jeszcze miejsce na wiatrak na dole pudła ale nie wiem czy się opyla.
A właśnie jak to jest z wiatrakami, wszystkie powinny wyciągać powietrze, nawiewać czy trzeba zapewnić obieg(czyli część nawiewa a część wyciąga?:p
Znajomy ma pudło za 3 czy 4setki ze śmigłem chyba 40cm na całym boku który mu chłodzi wnętrze, a jeszcze wszystko poustawiał tak że mu pika i krzyczy jak 40stopni przekracza, a i tak wałki kurzu można tam zdejmować:p


Obrazek
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 18 kwi 2012, o 13:24 
Avatar użytkownika

Noob Officer
Dołączył(a): 18 paź 2010, o 20:46
Posty: 365
Offline

Co prawda ja na hardwarze się nie znam, ale jednak poczekałbym ten jeden miesiąc i zobaczył testy IB, premiera ponoć za 5 dni. Tym bardziej, że 3570k ma być 5usd tańszy niż 2500k, tylko pewnie płyty na nowym chipsecie będą sporo droższe ale może przynajmniej spadanie cena SB.


Makarov Decard Lycanis Beliwen Pandamonius
Zakhaev Tyce Niska Zerosiedem Izüal Bazzinga
Obrazek
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 18 kwi 2012, o 15:02 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2010, o 14:01
Posty: 219
Lokalizacja: Kraków
WoW Postacie: Monastyr, Montserrat, Sherkon
Offline

Jest kurz, ale jak się regularnie czyści to nie ma problemu, po za tym sprężone powietrze jest tańsze niż nowy zasilacz ;)
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 18 kwi 2012, o 15:50 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 mar 2009, o 10:25
Posty: 422
Lokalizacja: Mława
WoW Postacie: Boronion-tank
Blaithin-healer
Offline

Kupuje jednak Fortisa + 2 wentyle Zephyr i zamykam obudowę, się zobaczy czy nie będzie wycia ;)
Opinie o Fortisie są bardzo dobre i o ile nie kłamią na stronie producenta to mieści się do mojej obudowy :)


Obrazek
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 18 kwi 2012, o 16:38 
Avatar użytkownika

Noob Officer
Dołączył(a): 3 sty 2008, o 23:17
Posty: 375
Lokalizacja: Ironforge
WoW Postacie: Roggon
Offline

zefiry wyją!!!! miałem i od razu sprzedałem!
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 18 kwi 2012, o 21:48 
Dołączył(a): 17 sie 2011, o 11:38
Posty: 64
Offline

Makarov o jakim ty nowym chipsecie mówisz :| Przecież procesory Intel w architekturze Ivy Bridge mają ten sam socket 1155...

Może tego nie było, taki mały off topic, nie spodziewałbym się spadku cen procków intela z SB po wyjściu IB, Ceny będą te same..., niestety :)
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 18 kwi 2012, o 22:19 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 31 sty 2010, o 14:01
Posty: 219
Lokalizacja: Kraków
WoW Postacie: Monastyr, Montserrat, Sherkon
Offline

http://www.go2arena.com ;]
@eedit: damn nie w tym temacie miałem dać linka do sklepu xD


Ostatnio edytowano 19 kwi 2012, o 15:28 przez Sherkon, łącznie edytowano 1 raz
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 19 kwi 2012, o 11:25 
Avatar użytkownika

Noob Officer
Dołączył(a): 3 lis 2011, o 23:01
Posty: 51
Lokalizacja: Warszawa
WoW Postacie: Evilka - Warlock
Novack - Rogue
Novâck - Druid
MsNovack - Priest
Offline

Wygląda na to, że na tę płytkę ASRocka po updacie BIOSA wejdą procesory Ivy Bridge...

Zapowiadana cena Ivy 3750k i obecna 2500k są prawie takie same. Niewielka przewaga taktowania i memory controller dla RAMu 1600 MHz to też plusy. No i mniejszy pobór mocy, czyli potencjalnie lepsze możliwości kręcenia. Chyba faktycznie poczekam na pierwsze testy nowych procesorów Intela.

Jak ja kocham to przesuwanie terminu i budżetu przy wymianie kompa :P.
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 19 kwi 2012, o 11:43 
Avatar użytkownika

Noob Officer
Dołączył(a): 18 paź 2010, o 20:46
Posty: 365
Offline

Fundin napisał(a):
Makarov o jakim ty nowym chipsecie mówisz :| Przecież procesory Intel w architekturze Ivy Bridge mają ten sam socket 1155...

Może tego nie było, taki mały off topic, nie spodziewałbym się spadku cen procków intela z SB po wyjściu IB, Ceny będą te same..., niestety :)


niby tak, kiedyś jednak wyczytałem że wymagany będzie
update biosu a nie zdziwiłbym się gdyby takie pojawiły się dopiero jakiś czas po premierze procków. Póki co chyba tylko msi takowe wydało

Widzę że Nowak mnie trochę ubiegł, piszę po kryjomu z pracy na telefonie :)

Dobra ją się odcinam od dyskusji bo moja wiedzą na ten temat jest znikoma i nawet jakoś za szczególnie mnie to nie interesuje więc nie chcę gadać głupot


Makarov Decard Lycanis Beliwen Pandamonius
Zakhaev Tyce Niska Zerosiedem Izüal Bazzinga
Obrazek
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 19 kwi 2012, o 11:53 
Avatar użytkownika

Noob Officer
Dołączył(a): 3 lis 2011, o 23:01
Posty: 51
Lokalizacja: Warszawa
WoW Postacie: Evilka - Warlock
Novack - Rogue
Novâck - Druid
MsNovack - Priest
Offline

Nie piszę po kryjomu na telefonie, tylko z wykorzystaniem zasobów pracodawcy. Po prostu zuo, mhrok i orzechy :D.

Twój wkład dotyczący ceny był bardzo cenny. Zakładałem, ze nowe procki będą sporo droższe.
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 19 kwi 2012, o 12:15 
Avatar użytkownika

Noob Officer
Dołączył(a): 18 paź 2010, o 20:46
Posty: 365
Offline

Novack napisał(a):
Nie piszę po kryjomu na telefonie, tylko z wykorzystaniem zasobów pracodawcy. Po prostu zuo, mhrok i orzechy :D.

Pisałem o mnie:)


Makarov Decard Lycanis Beliwen Pandamonius
Zakhaev Tyce Niska Zerosiedem Izüal Bazzinga
Obrazek
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 19 kwi 2012, o 12:45 
Avatar użytkownika

Noob Officer
Dołączył(a): 3 lis 2011, o 23:01
Posty: 51
Lokalizacja: Warszawa
WoW Postacie: Evilka - Warlock
Novack - Rogue
Novâck - Druid
MsNovack - Priest
Offline

Faktycznie... Umknął mni gdzieś ogonek przy "ę" :D.
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 19 kwi 2012, o 13:34 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 sty 2011, o 12:00
Posty: 302
Offline

Pokolenie dzieci internetu ;)
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 19 kwi 2012, o 14:27 
Avatar użytkownika

Noob Officer
Dołączył(a): 3 lis 2011, o 23:01
Posty: 51
Lokalizacja: Warszawa
WoW Postacie: Evilka - Warlock
Novack - Rogue
Novâck - Druid
MsNovack - Priest
Offline

Wiesz co... Różnie mnie już nazywano, ale jechać mi od razu od dzieci Neo, to chyba jednak lekka przesada. Czuję się urażony.

Foch z przytupem!!!
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 19 kwi 2012, o 17:27 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 mar 2011, o 10:10
Posty: 185
WoW Postacie: Scoorpio, Guldur
Offline

co to za offtopy :) i zmien tego paskudnego chomika :D
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 20 kwi 2012, o 08:24 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 13 mar 2009, o 10:25
Posty: 422
Lokalizacja: Mława
WoW Postacie: Boronion-tank
Blaithin-healer
Offline

Nowak słyszałem że prezes ZUSu kupił sobie odznaczenie, ekhem to znaczy specjalnie powołana komisja mu je przyznała :P
I to za moje pieniądze podobno? Ładnie się tam dzieje, ładnie :evil:


Obrazek
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 20 kwi 2012, o 13:01 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 sty 2011, o 12:00
Posty: 302
Offline

Oooo... nieee.... co za zniewaga! Na moim avatarze są dwa spośród najlepszych na świecie elementów: chomiki i huśtawki! Czołgi są zdecydowanie niżej w hierarchii :]

Novack chill :)
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 20 kwi 2012, o 15:20 
Dołączył(a): 17 sie 2011, o 11:38
Posty: 64
Offline

Leavitt napisał(a):


No nareszcie Leavitt ujawniła swoje zdjęcie legitymacyjne :D
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 20 kwi 2012, o 15:39 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 27 sty 2011, o 12:00
Posty: 302
Offline

Haha, akurat to zdjęcie mam w CV, ale blisko :D
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 25 kwi 2012, o 15:02 
Avatar użytkownika

Noob Officer
Dołączył(a): 3 lis 2011, o 23:01
Posty: 51
Lokalizacja: Warszawa
WoW Postacie: Evilka - Warlock
Novack - Rogue
Novâck - Druid
MsNovack - Priest
Offline

Była premiera Ivy Bridge, z pierwszych testów wynika, że przełomu raczej nie będzie, a zatem zostanę chyba przy starym, dobrym i sprawdzonym 2500k.

Po głębszej anlizie dostępnych kart graficznych, chyba jednak skłonie się w stronę nowych Radków, za dodatkowe 100zł będę miał HD 7850, który jest wydajniejszy, wyraźnie chłodniejszy i ze zdecydowanie mniejszym poborem prądu. Ponoć też bardziej podatny na kręcenie ;). Co o tym sądzicie, i jaką dystrybucję karty wtedy brać (słyszałem, że ASUS w tym wypadku nie powala)?
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 25 kwi 2012, o 18:59 
Dołączył(a): 17 sie 2011, o 11:38
Posty: 64
Offline

Radeon 7850 to dobry wybór, masz kase to bierz go na pewno nie pożałujesz.

Jaka dystrybucja? Wszystkie lepsze ASUS, MSI, Gigabyte, jakie to ma znaczenie skoro różnice są minimalne a i tak dopóki jakiś testów nie będziesz robic, a sądze że nie bo chcesz ją do codziennego użytkowania a nie katowania, to różnicy nie zobaczysz.

Jeśli się doczepić to różnica jest drobna w taktowaniu ale nie duża.
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
PostNapisane: 26 kwi 2012, o 09:50 
Avatar użytkownika

Noob Officer
Dołączył(a): 3 lis 2011, o 23:01
Posty: 51
Lokalizacja: Warszawa
WoW Postacie: Evilka - Warlock
Novack - Rogue
Novâck - Druid
MsNovack - Priest
Offline

Bardziej mi chodziło o to, który ma wydajniesze, cichsze chłodzenie :). Skręcić się go i tak nie uda powyżej 1050/1450 - takie są ponoć ograniczenia ze strony softu.

Ale jeśli wszytkie są porównywalne, to biorę najtańszą :). W morelach to bodajże będzie Gigabyte.

No to teraz tylko poczekać na wypłatę (pewnie jutro będzie :D) i zamawiać :).
Góra
 Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron

World of Warcraft phpBB template "WoWMoonclaw" created in 2005 by Maëvah (ex-Moonclaw) - wowcr.net : World of Warcraft styles & videos
© World of Warcraft and Blizzard Entertainment are trademarks or registered trademarks of Blizzard Entertainment, Inc. in the U.S. and/or other countries. wowcr.net is in no way associated with Blizzard Entertainment.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL